top of page

Dit ben ik, Greetje Nivillac, aangenaam. De bedenker en oprichter van deze creatieve snelkookpan. Een plek waar ik al mijn smaken kan laten sudderen, waarbij ik geuren en kleuren kan combineren tot iets unieks. Iets wat helemaal van mij is, waar ik me op mijn plek voel om het beste uit mezelf te halen. Om dit vervolgens weer met jullie te delen.

 

Ik ben nu waar ik wil zijn: ik durf mezelf eindelijk illustrator te noemen. Iets waar ik als kind stiekem al van droomde. Kleine tekeningetjes maken bij een verhaaltje en fantaseren over een eigen boek. Er niet van bewust dat je daar ook echt je beroep van kan maken. Wel heb ik gekozen voor een tweetal creatieve opleidingen en heb daarna gewerkt als grafisch ontwerper, gastdocent op verschillende creatieve opleidingen, textiel ontwerper en uiteindelijk als art-director. Ik heb dit altijd met plezier gedaan en op een gegeven moment begon het weer te kriebelen. Ik wilde die penselen en potloden weer pakken en gaan illustreren. Dat heb ik gedaan en dat voelde enorm goed! Ik vergat de tijd, de drukte, de kinderen

(….gelukkig roepen die zelf wel om aandacht) en de‘to do’s’. Alles viel op z’n plekje; Dit wil ik Doen en Delen.

 

Ik heb het roer omgegooid en voel nu een enorme vrijheid. Ik kan doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Ik kan mijn hobby; koken (en eigenlijk ook het tafelen…), combineren met mijn werk en passie als illustrator. ‘Smikkeltje Smulaap’ is hier een goed voorbeeld van, daarin komen alle ingrediënten samen waar ik van houd en dat doe ik met veel liefde en plezier. Mijn liefde voor lesgeven is eigenlijk net zo groot als die voor het illustreren. Anderen helpen en inspireren op hun illustratieve pad doe ik vol enthousiasme, omdat ik als geen ander heb ervaren hoe het kan voelen. Dat alles doe ik op een plek waar ik me als een vis in het water voel, namelijk mijn eigen vissenkom, waar werk en privé op een gezonde manier door elkaar lopen. Dat is voor mij een fijne en stabiele basis om te kunnen zaaien, groeien en oogsten.

 

Studio Oogst: de deuren naar mijn creatieve keuken staan wagenwijd open

bottom of page